Marketing i plasman proizvoda kao najveći izazov malih i mladih poljoprivrednika iz Timočkog okruga

U petak, 22. februara, u prostorijama Opštine Knjaževac, održan je sastanak sa predstavnicima UG Timočki klub i malim i mladim poljoprivrednicima iz timočkog okruga.

Tokom sastanka, predstavnici AMA – Centra za negu čoveka i prirode su poljoprivrednike upoznali sa glavnim aktivnostima i ciljevima projekta Growing Growers, nakon čega je usledila konstruktivne diskusija o izazovima i potencijalnim rešenjima sa kojim se mali i mladi poljoprivrednici iz ovog regiona suočavaju.

Kao jedne od najvećih izazova koji mladi poljoprivrednici vide u procesu proizvodnje hrane je, upravo, plasman njihovih proizvoda na tržište. Kako je Knjaževac poprilično udaljen od Beograda, koji je i najveće tržište koju poljoprivrednici iz Timočkog okruga nisu ’’osvojili’’, ideja o uspostavljanju platforme na kojoj ćemo raditi tokom projekta je izazvalo njihovo veliko interesovanje za direktno uključivanje. Ovaj sastanak je bio i prilika da sa najmlađim ”farmerima” sprovedemo naše istraživanje Mladi poljoprivrednici i proizvođači hrane i prehrambeni suverenitet.

Projekat Growing Growers se realizuje uz podršku programa Erazmus+ Evropske komisije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *