Podrška mladim poljoprivrednicima zajednički cilj Ama Centra i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

U ponedeljak, 4. marta održan sastanak između predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ama Centra.

Na samom početku sastanka, Božidar Dimić, projekt menadžer Ama Centra je upoznao predstavnike Ministarstva sa projektom Growing Growers, i njegovim glavnim aktivnostima. Kako je trenutno u toku prikupljanje podataka u okviru istraživanja Mladi poljoprivrednici i proizvođači hrane i prehrambeni suverenitet, predstavnici Ministarstva su potvrdili da će podržati Ama Centar i proslediti poziv za naše istraživanje Poljoprivrednim i savetodavnim stručnim službama, koje će kasnije isto direktno proslediti mladim poljoprivrednicima.

Predstavnici Ministarstva su nas upoznali sa trenutnim inicijativama Ministarstva, kao i već uspostavljenim alatima koje postoje za promociju poljoprivrednika, poput platforme Agroponuda i portalom STIPS. Takođe su nas informisali o postojećim zakonima i pravilnicima, kao i mogućnostima za mlade poljoprivrednike, poput konkursa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji omogućava poljoprivrednicima direktno finansiranje do 75% budžeta projekata.

Nadamo se da je ovaj sastanak samo prvi u nizu, i da ćemo zajedno sa predstavnicima i drugih državnih organa omogućiti bolje mogućnosti za održivost mladih poljoprivrednika u Srbiji.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *