Agroekologija u kontekstu Zapadnog Balkana i Kavkaza

Predstavnici Ama Centra su 3. i 4. aprila u Tirani učestvovali na Prvom dijalogu o agroekologiji Zapadnog Balkana i Kavkaza, u organizaciji FAO – Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija.

Agroekologija kao širok koncept, čiji je prehrambeni suverenitet deo, a u fokus stavlja male poljoprivrednike i poljoprivredna gazdinstva, nedovoljno je zastupljen u regiji. Kada uzmemo u obzir da 70-80% hrane na našim stolovima dolazi upravo od malih poljoprivrednika, a donosioci odluka se jako malo njima bave, govori o važnosti pokretanja ovog dijaloga.

Tokom dvodnevne konferencije, predstavnici ministarstava, lokalnih kancelarija FAO i udruženja, imali su prilike da se upoznaju sa konceptom agroekologije, rade na prioritetima za uspostavljanje koncepta u zemljama na širem planu, ali i isplaniraju buduće zajedničke korake.

Ova konferencija je bila prilika i da pokažemo šta radimo u oblasti, a predstavnik Ama Centra upozna sa projektom Growing Growers najvažnije predstavnike FAO-a, institucija i organizacija iz regiona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *